Info vedrørende laboratorietests

Jeg er certificeret i at analysere og tolke tests fra Nordic Lab.
Nedenstående er blot et lille udvalg af de laboratorietests jeg anvender i forbindelse med mine konsultationer. Mere uddybende information findes på http://nordiclabs.com

Har du symptomer som oppustethed, smerter i maven, muskler eller led, irritabel tyktarm, træthed, nedsat immunfunktion, hudproblemer, luft i tarmene, forstoppelse eller diarré, ja endda nervøsitet eller angst, kan den underliggende årsag ligge i ubalancer i tarmens miljø. Mave-tarm-kanalen udgør omkring 80% af kroppens immunsystem, så ubalancer i tarmens mikroflora vil naturligt have indflydelse på både dit velbefindende og dit helbred.

Laboratorietests giver adgang til vigtig information om tarmens miljø, tarmslimhindens tilstand, herunder tarmens evne til at optage næringsstoffer, tilstedeværelse af mikrobielle patogener og parasitter, eventuelle allergier/intolerancer og meget andet.

Der findes en bred vifte af tests, som kan kaste lys over din tarms tilstand og hvilken test der er relevant for dig, afhænger af dine symptomer. Der kan være tale om både afføringsprøver og pusteprøver, som begge udføres hjemme.

Prisen begynder ved kr. 895,-

Hvis du oplever allergiske reaktioner, hudproblemer, mave-tarmproblemer, migræne, slimdannelse i de øvre luftveje, kvalme eller uforklarlig træthed, kan det skyldes en fødevareintolerance, som du ikke selv er opmærksom på.  Symptomerne kan vise sig inden for timer, men der kan også gå dage, og det kan derfor være vanskeligt selv at finde sammenhængen, hvis der er tale om forsinket fødevareallergi. Symptomerne skyldes, at proteiner fra maden bevæger sig over tarmvæggen, f.eks. som følge af svækket tarmfunktion, hvorved der dannes IgG antistoffer i for store mængder.  Der kan være tale om alt fra mejeriprodukter, gluten, bønner, nødder og andre ellers sunde fødevarer.

Forsinket fødevareintolerance undersøges ved en blodprøve (bloodspot) og kan udføres hjemme og herefter sendes til laboratorium til analyse.

Prisen begynder ved kr. 795,-

At måle niveauet af køns- og stresshormoner er relevant ved en lang række symptomer, fra kronisk træthed, depression og angst, hudproblemer, menopausale symptomer, PMS, blødningsforstyrrelser, skaldethed og tab af seksuel funktion til vurdering af risiko for hormonfølsomme kræftformer som bryst- og prostatacancer på længere sigt. DUTCH testene giver en omfattende profil af både køns- og binyrehormoner samt deres metabolitter, som ikke er tilgængelig ved nogen anden metode. Samtlige DUTCH tests tager udgangspunkt i urinprøver og foretages hjemme.

Prisen begynder ved kr. 1.695,-

At kroppen har de essentielle byggesten til rådighed er selvsagt en forudsætning for vores sundhed og velvære. Nogle praktiserende læger tager gerne blodprøver til udredning af eventuelle mangeltilstande, men nogle prøver foretages ikke hos de praktiserende læger og nogle læger er meget tilbageholdende, hvis du kommer med en mistanke om mangel på f.eks. D-vitamin, essentielle aminosyrer eller mineraler. Det er muligt at få foretaget disse tests hos Nordic Lab, hvor prisen for f.eks. en D-vitaminstatus er kr. 725,-

En anden meget relevant test i forbindelse med ernæring er måling af din fedtsyrebalance, som er en bestemmelse af dine niveauer af Omega-3, omega-6 samt de skadelige transfedtsyrer.

Vores gener er populært sagt vores individuelle manual. Når du kender dine geners udtryk, har du mulighed for at skræddersy og målrette din kost og din livsstil. DNA Life tester for alle kendte genvariationer, de såkaldte SNPs, hvor der er evidens for at vi kan skrue op eller ned for de gener, der enten gør os stærkere, mere modstandsdygtige eller omvendt mere disponerede for sygdom. DNA tests kan derfor være et godt værktøj, hvis du ønsker at arbejde mere målrettet i forhold til kost- og livsstilsændringer.

DNA Health er den test der giver den bredeste forståelse for din unikke genetik. Den giver indblik i din evne til at omsætte fedt og alkohol, din kapacitet til at afgifte, inflammation, oxidativt stress, knoglesundhed, din sensitivitet overfor insulin, koffein, salt, gluten og laktose, samt din evne til at omsætte og anvende vitaminerne A, D og B12.

Herudover findes DNA Estrogen, DNA Mind, DNA Diet, DNA Sport, DNA Medcheck, DNA Skin, DNA Smile, som undersøger mere specifikke problematikker.

Jeg er certificeret dna Life Partner og har deltaget i kurser gennem Nordic Laboratories i at tolke resultater fra deres dna tests.

Testene er spyt tests og foretages hjemme. DNA Health koster kr. 1.995,- og de specifikke tests koster kr. 1.495,- . Ved at kombinere testene, kan der opnås rabat.